„Incepand cu anul 2008, am descoperit o noua profesie liberala care mi-a schimbat drumul in viata.”

Dupa o activitate desfasurata timp de 20 de ani in administratia publica judeteana si locala, in calitate de functionare public cu functii de executie si functii de conducere, am decis o schimbare a sistemului public cu cel privat.

Incepand cu anul 2008, am descoperit o noua profesie liberala care mi-a deschis o noua lume, un nou inceput si care mi-a schimbat drumul in viata. In iulie 2008, am absolvit cursul de formare mediator prin Asociatia Centrul de Mediere Craiova. Acest curs a fost o provocare pentru mine, fapt ce m-a determinat sa merg mai departe si sa fac imediat toate demersurile pentru autorizare in noua profesie de mediator.

Sunt mediator autorizat de Consiliul de Mediere din februarie 2009. Cu aceasta ocazie, am pus bazele Biroului de Mediator Daniela Maria Sirbu, birou autorizat de catre Consiliul de Mediere conform hotararii 1470/14.02.2009, in cadrul caruia imi desfasor activitatea ca mediator.

Prima mediere pe care am realizat-o a fost in luna mai 2010, mediere finalizata prin incheierea acordului de mediere intre parti si confisntit de instanta prin hotarare de expedient (sentinta).

In toata aceasta perioada, am mediat o gama larga de dispute comerciale si non comerciale, din care peste 150 de medieri au fost finalizate cu acorduri de mediere in domeniul civil: familial, comercial/litigii cu profesionistii, bancar, protectia consumatorului cat si in domeniul penal.

Pentru dezvoltarea profesionala si asigurarea unor servicii de calitate am participat permanent, in tara si in strainatate, la conferinte, cursuri de formare continua in mediere, dar si in alte domenii de specialitate care au, sau vor avea legatura cu medierea. Printre cele mai importante cursuri pot exemplifica cursul de perfectionare „Competente in tehnici avansate de mediere si acreditare ca formator in mediere” de catre Federal Mediation and Conciliation Service – Washington D.C. SUA, cursul de perfectionare „Competente in tehnici avansate in mediere” – Lord Slynn of Hadley European Law Foundation – Londra, Marea Britanie – FMMM SRL, cursul de formare „Formator de formatori”, acreditat CNFPA si altele.

Din anul 2012 pana in prezent, sunt formator principal (senior trainer) acreditat de catre Federal Mediation and Conciliation Service – Washington D.C. SUA si consiliul de Mediere si fac parte din echipa formatorilor de la Human Toolkit.

Incepand cu anul 2012 am format un numar insemnat de mediatori prin cursurile de mediere pe care le-am sustinut, iar in februarie 2014 sunt examinator si expert evaluator in mediere, acreditat de catre Consiliul de Mediere.

In calitate de expert si mediator, am participat la elaborarea „Ghidului de dialog social in servicii publice – servicii de ultilitati publice”, in cadrul programului Munca Decenta si Dialog Tripartit. Totodata am publicat diverse articole despre mediere in reviste de specialitate si in presa locala.

In paralel, incepand cu anul 2010, in desfasor activitatea si in cadrul Uniunii Nationale a Mediatorilor din Romania Filiala Brasov, in calitate de Presedinte.